събота, 5 март 2016 г.

Колкото и добре да живееш, идва момент за почистване на четки :)



Здравейте, красиви хора ! 

Надявам се месецът ви е започнал слънчево и с много приятни емоции ! Моят март започва като вече дипломиран магистър по фармация и не мога да съм по- щастлива – една мечта се сбъдна, сега съм на път към следващата ! Дойде краят на студентството и с него краят на една ера, но е време за нови приключения и върхове ! 


До тук с мен- днес съм ви подготвила за пост как се грижа за моите четки и по- точно как ги почиствам, което се опитвам да правя на 2 , максимум 3 седмици. Важно е четките да се почистват периодично  - чрез тях могат да се пренасят бактерии и при ежедневния контакт с кожата да предизвикат акне и други кожни инфекции. През последните няколко години съм използвала различни техники и начини- от миенето с бебешки шампоан( от което някои четки много „бухнаха“) до почистването , което ще ви покажа днес – със специален разтвор на ebelin, който си купих от dm. The top of the top е разтворът на МАС  за почистване на четките – отбелязала съм го в списъка с продуктите за проба.
Всичко отстанало, от което имам нужда е : кухненска хартия или салфетки, памучни тампони и сухи кърпички. 




 
Постилам лист от кухненската хартия най- отдолу или в случая шарени салфетки за настроение J . Отгоре подреждам памучните тампончета като броят им зависи от това колко четки съм приготвила. Напръсквам от съдържанието на флакона върху тампончетата, взимам четката и с въртеливи движения започвам да я движа върху тампончето. 

Цветът му започва да се променя в зависимост от използваните продукти заедно с четките – фон дьо тен,  сенки, руж и т.н.


 

 


 Почистването на една четка приключва когато цветът на тампончето си остане бял, т.е. между власинките няма останал продукт. Накрая може да подсуша със суха кърпичка. Когато четките са по- сериозно или дълго използвани, ги измивам и с шампоан. Накрая ги оставям върху масата, ако са мокри върху малка хавлийка , докато изсъхнат. Важно е да се оставят в хоризонтално положение, тъй като наличната влага може да мине по дължината на четката и да я повреди.  


Освен четките почиствам и репликата на beauty blender-a, който използвам за фон дьо тен и коректор. За него в случая се погрижих с малко шампоанче от Нивеа , от което е нужно много малко количество.


Надявам се статията, снимковия и видео материал да са ви били полезни. А вие как почиствате своите четки и на какъв период?
  
П.П: Извинявам се за допълнителния шум от видеата :) 
Ако ви харесва блога не забравяйте да ме посетите във Фейсбук и Инстаграм
Ваша,
Зарра
хх

1 коментара:

 

Blogger news

Blogroll

Powered By Blogger

About

blogger dreamer looking for my right place in this world :)