неделя, 22 юли 2018 г.

Brave New Hair - с любов към детайла



Косата ми, съответно и аз сме преминали през какви ли не периоди - махагон, медено русо, кичури, изцяло русо, черно, кестеняво, омбре и накрая естествен цвят. На кого ли му беше нужно да направи целия този преход, за да стигне до извода, че се харесва най- много както си е създаден ? Еми явно на мен. 

Съвсем наскоро ми попадна реклама във Фейсбук за нова марка продукти за коса. След като се зачетох, разбрах, че ги е създала моя колежка от университета - Лидия. Познаваме се от годините ни в Българска Фармацевтична Студентска Асоциация, където и двете бяхме доста активни. Спомням си , че и тя писа дипломна в катедрата по Технология и сега се занимава с научна и изследователска дейност. Да, ама не съвсем. Подтикната от личната история от семейство и приятелки , както и поради възможността да присъства на много форуми за красота, запретва ръкави и създава линия, за която ще ви разкажа днес. 


Линията е вдъхновена изцяло от грижата и целта да помогнем. Всичко зад, което стои и Фармацията, ей така вмъквам. 
 
Ще започна оттам, че си имат доста красив и подробен сайт BRAVE NEW HAIR, където можете да разгледате съвсем подробно продуктите. 

Едно от нещата, които ще ви се харесат, както и на мен, е че шампоаните са без сулфати. На български, почистват скалпа без да го "премиват". Ако скалпа стане прекалено сух, лампичката светва и той отново започва да произвежда себум, за да запази естествено рН и среда. Следователно, след 1 ден пак трябва да си миеш косата. Еми тук, особено със серията Balance , марката се стреми да почисти, но и да увеличи времето между миенето на косата. 


От тази серия имам маската за коса и кожа, която се използва преди нанасяне на шампоана.  Съдържа така нашумелия отскоро активен въглен, който спомага почистването и детоксикирането. В състава ще видите и пребиотик, който нормализира отделянето на себум и предотвратява прекалената му секреция. Зеленият чай е силен антиоксидант, така че със сигурност трябва да присъства, ако искаме добро почистване и защита. Маската съм я използвала и няколко пъти за лице и давам 6+. Ако я използвате за скалпа, се натърква добре и се седи няколко минутки преди отмиване. 

От интрото на статията, с всичките изредени цветове, може би се чудите как имам още коса на главата. Ами имам, и точно затова, за основна грижа избрах да пробвам серията Reboot. Дамите, като мен, които ежедневно изправят, къдрят или си сменят цвета през 5 мин, задължително трябва да я пробват. Целта тук е да се възстановят порите, които особено при изрусените, са доста големи. Активните съставки влизат между тях и ги запълват, без да чувствате косата си тежка веднага след измиване. В състава ще видите Плекс технология, която цели това микро навлизане в косъма, разбира се Пантенол, който освен , че помага когато изгорим на плажа, тук предотвратява накъсване и придава здравина. Хиалуроновата киселина задържа водата в косъма и той остава хидатиран. 



Шапоанът, тъй като е безсулфатен няма да се разпени много, но това не означава , че не измива. 

Вече използвам серията 2 седмици, като забравих да спомена, че имам и балсам, тъй като маските ми утежняват косата много. 
Определено я чувствам по- жива и мека. Също така добавих още един ден между измиванията ( благодаря ти, маска ) . Не чувствам сърбеж веднага след измиване, което ми се случваше след измиване с някои шампоани. Въпреки че са безсулфатни, чувствам косата си наистина чиста и добавям още една точка към самочувствието. 

Очаквам да споделите ако сте или ви предстои да използвате някой от продуктите ! 

Целувки, 
Зарра


*Продуктите ми бяха предоставени като подарък. Мое е решението да ви споделя за тях. Оценката ми е абсолютно обективна.*

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Blogger news

Blogroll

Powered By Blogger

About

blogger dreamer looking for my right place in this world :)