понеделник, 29 май 2017 г.

Пролетна разходка в Милано



Здравейте, прекрасни !

Днес съм решила да ви разкажа за малката екскурзия до Милано, която си направихме с две приятелки .
Успяхме да се организираме добре и за 2 дни, които не бяха пълни да разгледаме всичко, което си бяхме определили.

Мисля, че в един уикенд може да съчетаете, както разглеждане на главните забележителности, така и да влезете в няколко магазина J .
Милано е една от най- евтините дестинации, така че със сигурност ще намерите евтини билети до там , стига да търсите. Само за справка – пътя до там ми излезе колкото пътя до Добрич с автобус. А тук пътуваме със самолет J.
Мисля да посветя отделен пост на пътуването само с ръчен багаж, тъй като за мен беше доста стресиращо и му ударих мислене, тъй като трябваше да бъда компактна и естествено да си оставя място, ако си харесам обувки или нещо по- голямо.
Едно от нещата, които прави града много лесен и приятен за разглеждане, е това, че всички забалежителности са на пешеходно разстояние и за повечето няма да имате нужда да пътувате. 


Определено Катедралата Duomo di Milano няма как да я пропуснете. Всички пътища, както се казва водят до нея. Отпред винаги има адски много туристи , но пък е емблематично място за снимки. Катедралата е изключително величествена и респектираща.

 Съветвам ви при хубаво време задължително да се качите горе , защото гледката е невероятна. При ясно време може да видите и Алпите. При нас обаче дори се опита да завали. Това не ни спря да се снимаме до умора.


Друго емблематично за града е Галерияте „Виторио Емануеле”, в която се намират всички известни марки. За феновете на моловете, ще кажа, че това е най- старият мол в света. Тук можете да разгледате красивите витрини на Прада, Версаче и Ив Сент Лоран. Отново място с много туристи и хора, които се наслаждават на висша мода. 



Около Катедралата и Галерията има няколко места, от които можете да опитате типичен италиански сладолед, който задължително трябва да пробвате.

В близост се намира и операта „Ла Скала”. Отново място, което не трябва да пропуснете. Много красива и отново величествена. Ще ви вкарат в една ложа, където ще можете да видите сцената, красивите орнаменти и да почувствате атмосферата.

По малките улички има изключително приятни пицарии и малки ресторантчета. Цените са сходни навсякъде. Единствено трябва да знаете, че в Италия има една такса „серзив”, която варира в зависимост от мястото на заведението и рангът му, но обикновено е около 1-2 евро.

Градините на замъкът „Сфорцеско” са идеални за отдих и почивка. Отново има много хора, както местни , така и туристи, които се разхождат, но има много пейчици и места за сядане, така че няма да се чувствате притиснати, както на повечето забележителности.


Известната улица „Виа Данте” е пълна с магазини, кафенета и ресторанти. Тук може да изгубите почти цял ден, има намаления и няколко Outlet магазина.

Ако имате време, може да посетите и каналът Навильо, където е обсипано отново с приятни кафенета и ресторанчета. 

Не забравяйте да пиете и Аперол Шприц, ако обичате леки пенливи коктейли.
За избора ни за спане, само ще кажа, че не беше в центъра, а малко по- далеч, но пък беше много близо до метро, което според мен е перфектния вариант.

Надявам се поста да ви е харесал и на видите Милано през моите очи !

А вие били ли сте в Милано? Или в Италия ?
Очаквам коментарите ви !

Целувки,
Зарра

1 коментара:

  1. Хубав пост.Ние запазихме билети и хотел за Милано, та се нямам търпение да го посетя в края на юни.Изглежда много различен от Рим.

    ОтговорИзтриване

 

Blogger news

Blogroll

Powered By Blogger

About

blogger dreamer looking for my right place in this world :)