неделя, 21 септември 2014 г.

Укротяване на опърничавата / The Timing of the Shrew


Здравейте, красавици ! 

Hello, beauties ! 

Надявам се weekend-ът ви е спокоен и имате възможност на почивка. Въпреки закачливото заглавие, няма да говоря за Шекспир, а за една друга особа, която има нужда от укротяване, а именно моята коса. Сигурна съм, че Шекспир е имал нея в предвид, когато е писал едноименното си произведение.  Трябва да отбележа, че косата ми е доста къдрава и си прави каквото реши, така че подготовката за косата е изключително важна за мен.

I hope, that you are enjoying the weekend. Despite of the funny topic it's not Shakespeare that I am going to talk about. I am going to discuss no other, but Her Majesty, my hair. I am sure that he was thinking about my hair, while writing "The Timing of the Shrew". I have to say that my hair is very curly and most of the time stays and looks whatever it likes. 
 
И така- по същество.  Днес ще ви покажа моята идея за бързо оформяне и се надявам отново да имаме поле за обсъждане. 

Anyway, today I am showing you my routine when I need to go out really quick and need to form my hair. I hope that there will beagaing a subject to discuss. 


Започвам с нов за мен продукт - шампоанът на Le petit Marseillais. Имах нужда от нов шампоан, а тази серия беше намалена, та реших да се възползвам( Въпреки , че рекламите им въобще не ми харесват, се надявах да оправдаят с качество) . Избрах този с мляко от карите,тъй като пишеше, че е за увредена коса, а моята винаги я пречислявам към този клас, поради ранното начало на боядисване и третиране. Не мога да дам оценка за качеството върху косата ми все още , тъй като не съм привършила опаковката, но нещото, което впечатлява веднага е силният и приятен аромат. Не използвам само него и не знам дали самата коса става по- мека, но може да пробвам да не нанасям маска веднъж. 

I start with a new product for me - Le petit Marseillais's shampoo. I needed a new one and there was a discount of this brand so I decided to try it. ( I don't like theiradvertising at all, but I hope they will come up with good quality). I chose tha shampoo for damaged hair, because I always think my hair needs some kind of repair, because I started dyeing it when I was 18. I can't say if I like this product or not, but I will make a review when I finish it. 
 
 Ето го и съдържанието : 

Here is what it contents: 
 
 
  


Продължавам с маска за коса. По принцип не използвам балсам, само в случаите, когато се боядисам, за запечатване на цвета. Не намирам особена полза от тях, освен за по- лесно разресване. Тази маска на Balea , която отново е с  repair  ефект използвам от няколко дни. Струва ми се че омазнява и не съм сигурна дали ще повторя покупката. 

I continue with the mask. Usually I don't use a conditioner, only when I dyed my hair and it helps to save the colour longer. This Balea's mask has also a repair effect. I think it makes my hair little oily so I will try not to use it very often. 
 

Когато бързам и нямам време да дооформя къдриците с машата, прибягвам до пяната за коса taft  на  Schwarzkopf.  Избрала съм си най- силната степен на фиксация и ако малко прекаля с продукта косата ми стои на клечки, но от оформяне и издържливост на прическата, пяната има пълните ми адмирации. 

When I don't have much time I don't use the curling iron to makemy curles look better, but Shwarzkompf's mousse. I chose the product with the strongest effect and I like it very much. 
 Продължавам с любимия ми бретон, който е най- неконтролируемият може би от цялата ми коса. Само мисълта за влага го кара да се завърти на където си поиска и заприличвам на Гео Милев. Обикновено го суша с кръглата четка и сешоара, като след това е задължително да сложа лак. Ако положението е тежко, идва на спасителна акция пресата. 

I continue with my bangs which if the hardest part to make look good. I use the hair dryer and a rounded brush to make it straight, and of course always finish with haispray.  When it is too wet I use the straight iron. 


И воала - това е резултатът- бързи вълнички, които издържат доста. Не бях прекалила, така че имаше естествен вид, а бретонът в края на вечерта му беше писнало да стои прав и се нави :D. 

That is the result. I have really nice waves and thay stay like this very long time. 

Това беше от мен засега. Надявам се съм била полезна и очаквам коментарите ви . 

That was from me ! I am looking forward to your comments ! 

 
Целувки, 

Зара 


Kisses, 

Zarra

1 коментара:

  1. Преди време и аз пробвах тази маска и въпреки, че косата ми като цяло е в приемливо състояние, не видях никакъв ефект от нея, освен това и ароматът лично на мен не ми допада..... Но пък маслото им Oli repair не е никак лошо :)

    ОтговорИзтриване

 

Blogger news

Blogroll

Powered By Blogger

About

blogger dreamer looking for my right place in this world :)